Júniusban és szeptemberben heti 2-3 alkalommal, július-augusztusban naponta. Akár nagyobb csoport részére is (~ 100 fős kirándulóhajó)
Égbe nyúló meredek sziklafalak, mélykék tenger, sós vizű tengerszem, amelynek sótartalma olyan magas, hogy szinte lebegsz a vízfelszínen …

A Zadari szigetvilág mintegy 300 tagja közül a legnagyobb a Dugi otok, ami szó szerint annyit jelent: Hosszú sziget. Ez a sziget lesz Zadarból induló egynapos hajókirándulásunk úti célja.

Zadar kikötőjéből kihajózva megkerüljük az óvárosi félszigetet, majd célba vesszük a Pasman és Ugljan sziget közötti átkelőt. Ezután átlépjük  a Kornati szigetvilág „kapuját”, a Mala Proversa szorost. Úti célunk a Dugi otok délkeleti csücskének egyik zárt tengeröble, itt fogunk kikötni. Innen átsétálhattok a sós vizű Mir tóhoz és felsétálhattok a sziklafal tetején lévő kilátópontra is a tó közelében. 2 és fél óra múlva indulunk vissza. Az ebédet a hajón szolgálják fel. Útközben egy óra pihenőt tartunk Kukljica nevű halászfaluban.
A Sakarun Beach-re tartó hajók ugyanebben a rendszerben és ellátással mennek, csak itt az úticél a trópusi tengerpartokat idéző Sakarun partszakasz. 17:30 – 18:00 körül érkezünk vissza Zadarba.

Ebédre grillezett halat vagy csirkemellet szolgálnak fel káposztasalátával, borral és ásványvízzel.

Indulási helyszín: Zadar, óvárosi kikötő, a gyalogos híd mellett (javasolt parkolóhely: Ravnice u.1) 

Időtartam: 9 óra (8:30 – 18:00 óra között)

A hajóút díja az alábbiakat tartalmazza:

  • húsos ebéd (grill hús salátával) vagy vega ebéd (rakott krumpli)
  • belépő a nemzeti parkba
  • biztosítást (a hajón tartózkodás idejére érvényes)

Egyéb tudnivalók:

  • Érdemes reggel  korábban  elindulni a városi forgalom és a (nyári csúcsidőszakban) nehézkes parkolás miatt.
  • Parkolóhelyek Zadarban: 23000 Zadar, Ravnice utca 2. (a Ravnice utca végén jobbra, korlátlan ideig lehet parkolni, Navigáció a parkolóhoz – KLIKK IDE!).
    Habár a közelben találsz ingyenes zónát is, ez nyáron gyakran telített, ezért javasoljuk inkább a Ravnice utcai parkolót

Mit hozzatok: fürdőruha, napolaj, törölköző, pulóver (kora délelőtt a nyílt tengeren kicsit hűvös van)

Foglalási tudnivalók:

  • A helyfoglalást célszerű utazás előtt 3-4 nappal előre megtenni
  • a helyfoglaláshoz  előleg befizetése szükséges
  • az indulási napokat egy héttel előre tudjuk megmondani. Az indulási napok az időjárás függvényében változhatnak. A szervező fenntartja a jogot, hogy vihar vagy szeles idő esetén a kirándulást elhalassza. Ebben az esetben a befizetett előleg visszajár, vagy felhasználható másik napra

Útikalauz: figyelmedbe ajánljuk Szigetvilág útikalauzunkat amit itt tölthetsz le

Érdekelnek további hajókirándulásaink is? Black Pearl  |  Kornati szigetvilág gyorshajóval  |  Naplemente hajóról

Kedvet kaptatok?

Írj nekünk egy emailt a virsziget.hu@gmail.com   email címre,  a tárgyba írd be, hogy „Kornati-Telascica hajókirándulás” , add meg a neved, telefonszámodat és visszahívunk a részletekért.