Villa Dobra


Apartman-Horvátország-VIR sziget szállás

Nyomtatás E-mail
Több napos kirándulások 

   Fedezd fel Horvátországot

 

  

 

 
Tengeri kajak túrák 2019. májusban

(5 nap/4 éjszakás hosszú hétvégék)

horvát tengerpart programok élmények kora nyáron

Tarts velünk egy májusi hosszú hétvégén, amikor 8-12 fős csapatban fedezünk fel izgalmas partokat, tengeröblöket Vir sziget közelében. Ez a pár nap kiváló alkalom, hogy megismerkedj a tengeri kajakozással.

Választható időpontok: 2019. május 1-5 | 8-12 | 15-19 | 22-26 (5 nap / 4 éjszaka) A túrák adott hétvégén minimum 8 fő jelentkezése esetén indulnak. Jelentkezési határidő: a kiválaszott indulási időpont előtt legkésőbb 30 nappal. 

A Hosszú hétvége Tengeri kajak túra  ára: hamarosan .. 

Apartmanok 2 fő részére:  Villa Dobra Holiday  1., 3., 4., 7.
és 4-6 fő részére: Villa Dobra Family 1., 2., 3., 5., 6. 


Foglalás és további információ > Találkozzunk a tengerparton!      

 

horvát tengerpart utószezon

horvát tengerpart utószezon

horvát tengerpart utószezon

 

 

 

 

 

 

Tervezett program:

0. nap (szerda)

A hajók a parton várják a résztvevőket. Minden túrázónak személyesen osztunk mentőmellényt, választunk neki legjobban megfelelő evező lapátot, majd kap egy ún. spritzdeck-et, azaz hullámkötényt, mely a becsapó hullámokat hivatott visszatartani. A felszerelés kiosztása után megismerkedünk az alapvető evezéstechnikai fogásokkal az evező fogástól, a hatékony, legkevésbé fárasztó evezéstechikáig valamint a ki- és beszállás és a vizben történő visszaszállás technikáját is megismerhetitek. A hajók kiosztását követően, mindenkinek méretre állítjuk a kormánypedálokat, majd irány az Adria :) 

Kijelölt körpályán megteszünk néhány kört, míg mindenki beletanul az alapvető mozdulatokba.

Ezt követően, míg a csapat pihen, a túravezetők kis ön és társmentő bemutatót tartanak a vízen.
Pihenő után mindenki kipróbálhatja a legalapvetőbb fogásokat, amiket a bemutatón látott!
Csak hasznára válhat! :-D

1. Túranap (csütörtök)

Délelőtt a parton várnak a hajók! Mindenki megkeresi a kiválasztott lapátot, mentőmellényt, hajót, spritzdecket. Egy közös játékos bemelegítés után vízre szállunk és csatasorba állva megindulunk bevenni Nin strandját. Félúton ejtőzünk egyet a Híd alatt, majd nemsokára a strandra érkezünk!
Délután először megnézzük vízről Nin városát, körbe evezzük a lagúnát, ami magában foglalja az óvárost. Hazaúton megtanulunk hajóból fürdeni, hiszen elméletben már mindenki elsajátította a technikát az oktató napon. A naplemente előtti percekben érünk vissza a Villa Dobra előtti Plázsra.
Partra szállás után kezdődik a friss tengeri kajakosok avatása meggylikőrrel vagy fügepálinkával (ízlés szerint)! Néhány vicces feladat teljesítését követően áldásunkat adjuk a friss kajakosokra.

2. Túranap (péntek)

Messzebre kalandozunk, mint első alkalommal. Ma igazi szigetről szigetre tengeri kalandban lesz részünk. Délelőtt kiadós (dalmát) reggelink után gyülekezünk a szokott helyen hajóink körül. Utunkat dél felé vesszük, és Vir sziget csücskénél a szárazföld fele fordítjuk hajóink orrát. Ám ez nem jelenti azt, hogy rögvest partra futunk. Számtalan kis szigetet, sziklás partot és barlangot felfedezünk, míg elérünk délutáni úticélunkhoz, a pagi hídhoz. Szinte az egész napot vízen töltjük, ezért ma úgy készülünk, hogy az ebédet is egy gyönyörű partszakaszon költjük el. A nomád ebédről (valamint némi erősítő-bátorító italról..) a Villadobra és a környékbeli termelők gondoskodnak.

3. Túranap (szombat)

Rövid tengeri kajakos kalandunkat ez az élmény, ez az út koronázza meg! Korábbi indulást tervezünk, mint az előző napokban! Hiszen utunk is hosszabb lesz, mint előtte bármikor. A hajók a már szokásos fövenyen várják kalandoraikat. Vízre szállás után azonnal délnek kormányozzuk hajóinkat és megindulunk Zadar irányába. Most először merészkedünk nyílt vízre! Most először érezzük meg együtt, milyen egy kicsit eltávolodni a szárazföldtől, milyen a nyílt tengeren kajakozni. Privlaka csücskét érintjük először. Innen a part mellett kalandozunk tovább, átszelve kisebb-nagyobb öblöket. Ebédünket ma Petrcane strandján költjük el. A déli szieszta után tovább indulunk Zadar meghódítására. A parttal párhuzamosan haladva, egyenesen a vízi orgonát vesszük célba. Itt ér véget a kaland. Vízről hallgatjuk az orgonák varázslatos szirén énekét, integetünk a minket fényképező turista hadnak és pózolunk! :-), majd körbe evezzük a kis földnyúlványt. A parton ismét a kisbusz vár minket, ami Zadaron keresztül egy bóbiskolás alatt visszarepít Vir szigetre, a Villa Dobrába!

Vasárnap reggel indulunk haza

Tarts velünk!  

 
 
 
 
 
 
 
 
 

  Séta Nin óvárosában bor-sajt-sonka kóstolóval 

horvát tengerpart programok élmények kora nyáronTudtátok, hogy Vir szigettől alig 10 percre fekvő Nin egykor a Horvát Királyság fővárosa, koronázóvárosa volt? Felsétálunk arra a dombra, ahol a legenda szerint egykor 7 horvát királyt koronáztak meg, megérintjük Gergely püspök szobrát, ami a monda szerint szerencsét hoz nekünk, és elsétálunk Dalmácia egyik legnagyobb sólepárlójához is. Sétánk végén megpihenünk egy pici borászatban a főtér közelében, ahol a borok mellett Nin tradícionális fűszeres sonkáját és a messze földön híres Pag szigeti sajtokat is megkóstoljuk. A program május 15 - június 30, valamint szeptember hónapban érhető el.  

programot 4-8 fő részére ajánljuk. A kirándulás ára 200 kuna/fő. Az ár tartalmazza a kisbuszos transzfert az apartmanháztól, magyar nyelvű idegenvezetést és a bor-sajt-sonka kóstolót. Időtartam: 3 óra

Apartmanok 8 fő részére:  Villa Dobra Holiday 2Villa Dobra Family 4. 4-6 fő részére: Villa Dobra Family 5., 6., Villa Dobra Holiday 5. és 8.

horvát tengerpart utószezon

horvát tengerpart utószezon

horvát tengerpart utószezon

 

 

 

 

 

 
 
Naplemente túra a Calypso hajóval

horvát tengerpart programok élmények kora nyáron

Kora este kihajózunk a déli öbölből a Calypso hajóval, hogy egy csodaszép naplementében legyen részünk a fedélzeten. Elhajózunk a világítótorony melletti kicsi öbölbe is, ahol kiszállhattok fürödni. A program június 1 - szeptember 15 között érhető el

'Naplemente túra' program ára 400 kuna (maximum 4 fő részére). Időtartama 3 óra. A program ára tartalmazza a welcome drinket is (bor vagy pezsgő)

Apartmanok 2-4 fő részére: Villa Dobra Holiday  1., 5., 9.   Apartmanok 4 fő részére:  Villa Dobra Family 1., 2., 3., 5., 6.  

 

 

 

  

horvát tengerpart utószezon

horvát tengerpart utószezon

horvát tengerpart kora nyáron

 

 

 

 

 

 
 
 
Meglepetés: Tengerparti nyaralás

horvát tengerpart programok élmények kora nyáron

Gondolkodtál már azon, hogy meglepnéd szüleidet, nagyszüleidet egy horvátországi nyaralással, mert még nem jártak a tengerparton? Ha eszedbe jutott már az ötlet, érdemes minket választanod. 12 éve vagyunk itt a szigeten, meseszép tengerpartokat, rejtett zegzugokat is ismerünk. Kulturális és gasztronómiai programokon vehettek részt, amelyek az apartmanháztól indulnak. Szívesen segítünk ötletekkel, helyismeretünkkel, hogyha azt szeretnétek, hogy a nyaralás a napozáson és a fürdésen túl többről is szóljon. Második emeleti apartmanjaink teraszáról pedig csodaszép kilátásban gyönyörködhettek. 

Ha meglepetésnek szeretnéd adni a nyaralást, figyelmedbe ajánljuk 2-4 személyes apartmanjainkat: 

2 személyes apartmanok tengeri kilátással: Villa Dobra Holiday 7 2 személyes, 4 főig bővíthető apartmanok tengeri kilátással: Villa Dobra Holiday 9

  

horvát tengerpart utószezon

horvát tengerpart utószezon

calypso4

 

 

 

 

 

 
Zečevo zarándoksziget

horvát tengerpart programok élmények kora nyáron

Egy kora nyári napon érdemes ellátogatni Nin és Vrsi település közelében fekvő lakatlan szigetre, ahová apály idején át lehet sétálni a szárazföldről. Fél óra séta után egy kis kápolnához érünk, amelynek rejtelmes történetét a helyszínen szívesen elmeséljük nektek.

A 'Zečevo zarándoksziget'  kirándulásra önállóan és kisbuszos kirándulásunkon is ellátogathatsz. A félnapos kisbuszos kirándulások díját itt találod. 

Apartmanok 2 fő részére:  Villa Dobra Holiday  1., 3., 4., 7. 
és 4-6 fő részére: Villa Dobra Family 1., 2., 3., 5., 6. 


Foglalás és további információ > Találkozzunk a tengerparton!      

 

 

horvát tengerpart utószezon

horvát tengerpart utószezon

horvát tengerpart utószezon

 

 

 

 

 

 

 

Még több program és látnivaló:

Töltsd le magazinunkat és ismerd meg Zadar régió látnivalóit, hajókirándulásait, kulturális és gasztronómiai programjait, amit szívesen ajánlunk Vir szigetre érkező vendégeinknek   

 

 

[Vissza a kezdőlapra]  [Villa Dobra Holiday Apartmanház] [Villa Dobra Family Apartmanház]

 

 

 

 

 

 

 

 

 
villadobra.hu PageRank