Villa Dobra


VIR Sziget szállás 2006 óta

Horvátország még mindig a Görög/Spanyol/Török árak alatt jóval! Nyomtatás E-mail


Egy friss kalkuláció szerint Horvátország még mindig az egyik legolcsóbb mediterrán tengerparti üdülőhely Európában.

vir sziget szallas apartman2

A járulékos és egyéb helyi költségeket is figyelembe véve az európai tengerparti desztinációk közül egy öttagú család nyaralási összköltsége célországonként nagyon eltérő lehet. Az összehasonlításban a horvát tengerparthoz hasonló görög/spanyol/török ajánlatokat vettük
figyelembe.

Az összehasonlításban a buszos utakat szándékosan nem néztük, mert pl. egy többgyermekes családnak nem alternatíva 20-24 órát zötykölődni egy buszban, így csak a repülős ajánlatokkal foglalkoztunk. Az utazás összességében kb. ugyanannyi időt vesz igénybe, mint saját autónkkal Horvátországba jutni, ami kb. 6-9 óra. (reptéri várakozás érkezéskor/induláskor, repülőút, transzfer, stb.)

A szállásnál hasonló fekvésű és színvonalú (távolság a tengertől, hálószobák száma, egyéb szolgáltatások) apartmanokat hasonlítottunk össze, fontos szempont volt, hogy ellátás nélküliek legyenek, mert ellátás ás ellátás között nagy különbségek lehetnek, így azt nehéz lenne objektíven hasonlítani.

 


Görögország, Korfu, július, 7 éj :

Egy 5 fős család esetében (2 felnőtt, 2 10 év körüli gyermek, 1 kisgyermek) Repülővel, 7 éjszaka, apartman (akciós ajánlatban):
összesen:(reptéri illetékekkel, egyéb járulékokkal együtt): 691,000.-Ft -ellátás nélkül!

Spanyolország, La Manga (kontinens), július, 7 éj :
Egy 5 fős család esetében (2 felnőtt, 2 10 év körüli gyermek, 1 kisgyermek) Repülővel, 7 éjszaka, apartman (akciós ajánlatban):
összesen:(reptéri illetékekkel, egyéb járulékokkal együtt): 772,000.-Ft -ellátás nélkül!

Törökország, Antalya, július, 7 éj :
Egy 5 fős család esetében (2 felnőtt, 2 10 év körüli gyermek, 1 kisgyermek) Repülővel, 7 éjszaka, apartman (akciós ajánlatban):
összesen:(reptéri illetékekkel, egyéb járulékokkal együtt): 705,000.-Ft -ellátás nélkül!

Bulgária, napospart, július, 7 éj :

Egy 5 fős család esetében (2 felnőtt, 2 10 év körüli gyermek, 1 kisgyermek) Repülővel, 7 éjszaka, apartman (akciós ajánlatban):
összesen:(reptéri illetékekkel, egyéb járulékokkal együtt): 488,000.-Ft -ellátás nélkül!

Ezekben az ajánlatokban nincs benne az étkezés, ill. pl. autó-motor bérlés sem, tehát ha pl. nem vagyunk megelégedve a szállás strandjával, vagy már meguntuk és másfelé is el szeretnénk indulni, autót, vagy motort kell bérelnünk:

 - Autó, motor bérlés csak 4 napra kb. 80,000.- Ft, egy hétre kb. 120.000.-Ft

- költőpénz az étkezésekhez, 7 napra 5 főre kb. 70,000.- Ft! (és ez nem egy tengeri herkentyűs ebédet vagy vacsorát jelent)

A költségek csak tájékoztató jellegűek, mert autó és autókölcsönző között is különbségek vannak, főleg eltérő országokban, mint
ahogy az étkezés költsége is, de nagyságrendileg ezekkel lehet számolni.

Összesen
(célországtól függően): 881,000.- 962,000.-Ft!!! 

 

vir sziget szallas apartman adria4

 Ugyanez nálunk:

- Utiköltség: (oda vissza út kb. 1200km, környék bejárása kb 400km, 10 literes fogyasztással számolva, 400Ft-os benzinárral)  64,000.- Ft
- Autópálya díj oda-vissza: kb. 15,000.- Ft
- Szállásdíj 7 éjszakára (2 külön hálós, 6 személyes nagy apartmanban) 320 Ft-os euró-árfolyamon számolva: 201,600.- Ft
- Ellátás kérhető 100 kuna/nap/fő áron!

Összesen: 280,600.- Ft 

 

Ezek alapján látható, hogy Horvátország még mindig majdnem harmadába kerül (kivétel Bulgária, de a Fekete -tenger szerintünk nem hasonlítható össze a mediterrán tengerekkel (Adria, Jón, Földközi-tenger)), ennek ellenére a horvátországi nyaralásunk még ezzel hasonlítva is 70%-al olcsóbb!!!

Az összehasonlításban szereplő adatok a 2019-es szezonra vonatkoznak, aktuális neten elérhető, akciós ajánlatokkal hasonlítva.

Az összehasonlításban szereplő költségek egy 5 fős családra vonatkoztatva lettek összemérve, de az arányok hasonlóak 2,4, vagy több fő esetében is. Az üzemanyagárak is változhatnak, de ez az arányok nem, mivel a repjegy/illeték is annak megfelelően változik.

Apartman ÁRAK -    Villa Dobra Family    - Villa Dobra Holiday

 

 
villadobra.hu PageRank